Vernisajul expoziției ”Musica universalis”, sculptură – Linda Saskia Menczel, sâmbată 23 martie La Muzeul de Artă din Timișoara. O seară minunată de primăvară, dăruită cu o muzică la început imperceptibilă fonic ci doar spiritual, cu îngeri sculptați și un pian sinteză a cunoașterii lumii; prezentare a artistei și a parcursului ei artistic – prof. univ. dr. Victor Neumann; ridicare pe aripi spirituale prin cuvântul IPS Mitropolitul Banatului Ioan Selejan, apoi dna Ina Coșoroa și conf. univ. dr. Claudiu T. Arieșan ne-au introdus în tainele creației, iar doamna Adriana Dogariu a însoțit pașii tuturor prin expoziție, cu primele acorduri interpretate pe pianul Bosendorfer în Sala Barocă a Muzeului. La multi ani, Linda, la multi ani în care musica sferelor să ne încânte fără opriri! Mulțumim tuturor celor care au fost prezenți în sală, mulțumim doamnei Roxana Maniu și firmei Sound Creation pentru ajutor și înțelegere, iar Consiliului Județean Timiș pentru catalog și pentru finanțarea acestor evenimente de excepție!

‘‘Se spune că totul a început cu un cuvânt,  un sunet, că lumea a fost creată din  sonoritatea Divină. Din efemerul muzicii sferelor, prin condensare, s-a născut materia, o umbră  palpabilă al arhiplanului Divin. Sculptura e  întruparea întrupărilor, idei și sentimente trec prin alchimia interioară a sculptorului  pentru a deveni formă, volum, rude mai apropiate  omului decât artele bi-dimensionale.  Bronzul, metal topit, și iar solid, va prinde  forma finală – voința sculptorului, printr-un drum  lung, aproape inițiatic, care începe cu un gând,  va trece prin lut și ghips, cuptor și creuzet,  șlefuire și patinare, pentru a deveni o sculptură.  Ea, sculptura, dacă e frumoasă,  prin ritmul formei va deveni la rândul ei  o simfonie delicată pe care o poate auzi în sinea sa Omul, și el operă a Marelui Sculptor’’,  mărturisește Linda Saskia Menczel.

Născută la Timișoara pe 23 martie 1972, Linda Saskia Menczel a absolvit în 1998 Școala de Arte din Johannesburg, Africa de Sud, după care a studiat la Facultatea de Arte Plastice din cadrul Universităţii de Vest Timişoara, specializarea sculptură, este membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România din 2000 și a expus în numeroase spații de artă contemporană din România și din străinătate. În anii 2005 și 2015, Primăria Municipiului Timișoara i-a conferit Premiul de Excelență în domeniul Artelor Vizuale și promovarea artei, iar în anul 2017 – Premiul de Excelență în Sculptură.