Cea mai importantă expoziție de fotojurnalism la nivel global, World Press Photo, a putut fi vizitată în Timișoara, cu sprijinul Muzeului de Artă Timișoara și al Consiliului Județean, alături de Ministerul Culturii și Identității Naționale si Ambasada Olandei în România.

Deschiderea expoziției a avut în 6 iunie, de la orele 18.30, cu participarea Doamnei Stella Ronner Grubacic, ambasadoarea Olandei la București, a Doamnei Carla Vlaum, curator World Press Photo și a Domnului Cristian Movilă, președinte Eidos. Evenimentul de la Timișoara este organizat de Fundația Eidos și face parte din expoziția anuală internațională World Press Photo, itinerată în întreaga lume, fiind montată în peste 100 de spații din peste 45 de țări și vizitată de peste 4,5 milioane de oameni la fiecare ediție.

Credem că libertatea presei este extrem de importantă într-o perioadă guvernată de știri false și presiuni politice și comerciale, de aceea încercăm din 2012 să aducem expoziția World Press Photo în fața unui public cât mai numeros în România, o selecție de fotografii care fac rezumatul lumii actuale. Ne bucurăm să fim pentru al treilea an consecutiv în Timișoara” a declarat Cristian Movilă, fondator Eidos Foundation, reprezentantat World Press Photo în România.

World Press Photo 2019 în cifre

Sunt 140 de fotografii câștigătoare – selecția a fost făcută dintr-un total de 78.801 de imagini realizate de 4.738 de fotografi din 129 de ţări.